λάδι λεκές

Το λάδι αντιδρά καλά στα περισσότερα σαπούνια και είναι εύκολο να απομακρυνθεί άμα δράσουμε εγκαίρως.

Το λάδι μπορεί να φύγει με τη βοήθεια γαλακτωματοποιητών, αυτοί μπορεί να είναι το σαπούνι, ή το σύνηθες απορρυπαντικό. Πρώτα μουλιάζουμε το ύφασμα με νερό και σαπούνι ή απορυπαντικό για τα πιάτα. Ακόμα και το υγρό σαπούνι για τα χέρια θα κάνει τη δουλειά, αυτό σε πρίπτωση που δεν είστε στο σπίτι και θέλτε να δράσετε άμεσα. Αν είμαστε στο σπίτι τότε βάζουμε το ρούχο-ύφασμα άμεσα για πλύσιμο ενώ αν δεν είμαστε κοντά στο πλυντήριο ρούχων εφαρμόζουμε τη μέθοδο του σαπουνιού με την τριβή αρκετές φορές.

Μήν ξεχάσετε να ελέγξετε το λεκέ πρίν στεγνώσετε το ρούχο. Άμα στεγνώσει και ο λεκές έχει παραμέινει τότε η απομάκρυνσή του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Αν κατα λάθος αυτό γίνει τότε ψεκάστε το στεγνό λεκέ με WD 40 (καθαριστικό) και στη συνέχεια το τρίψτε με σαπούνι και νερό.

Υγρό για αναπτήρες. Μπορέιτε να εφαρμόσετε στην περιοχή του λεκέ υγρό για αναπτήρες (βλ. zippo). Αφού ποτίσει λίγο βάλτε το για πλύσιμο. Να είστε προσεκτικοί και να μην έχεται κάποια φωτιά τριγύρω σας μιας και είναι πολύ εύφλεκτο υγρό.

Σαμπουάν. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα κοινά σαμπουάν για τα μαλιά. Εφαρμόστε το στο λεκέ ,τρίψτε το και στη συνέχεια βάλτε το για πλύσιμο.

Ένα σημαντικό θέμα έιναι να μην βάλουμε στο πλυντήριο ρούχων ρούχα ή υφάσμα τα οποία έχουν “ποτίσει” πολύ λάδι μιας και αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά στο πλυντήριο. Ο καλύτερος τρόπος απομάκρυνσης του λεκέ είναι να το φροντίσουμε πρώτα με κάποιες απο τις παραπάνω μεθόδους και στη συνέχεια να το βάλουμε στο πλυντήριο ρούχων για να το πλύνουμε.

Έγραψε:

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *