Το καθημερινό καθάρισμα και μαγείρεμα είναι δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση για κάθε νοικοκυρά, ωστόσο με τα δέκα χρήσιμα μυστικά που ακολουθούν θα γίνουν παιχνιδάκι.

Περισσότερα


Την κακιά στιγμή δεν μπορείτε να την αποφύγετε.

Γι’ αυτό είναι καλό να έχετε στο σπίτι σας, άσπρο ξύδι, καθαρή βενζίνη, άσπρο οινόπνευμα,ουδέτερο απορρυπαντικό για πολύ ευαίσθητα ρούχα ή μωρουδιακά.

Επίσης ζητείστε από γνωστό σας στεγνοκαθαριστήριο να σας γεμίσει ένα μεταλλικό κουτί με το ειδικό υγρό που χρησιμοποιούνε για το στεγνό καθάρισμα των ρούχων.Μπορεί να σας φανεί σωτήριο.

Απορροφητικά πανιά ή χαρτιά θα σας βοηθήσουν να απορροφήσετε στην αρχή το υγρό μέρος του λεκέ.

Όσο πιο γρήγορα κινηθείτε εναντίων του λεκέ τόσο πιο εύκολα θα τον διαλύσετε.

Πολλά και καθαρά πανιά είναι απαραίτητα για να εφαρμόσετε στο χαλί σας τα παρακάτω αναφερόμενα διαλύματα.

Βεβαιωθείτε για την ανεξιτηλότητα των χρωμάτων μουσκεύοντας ένα άσπρο πανί και τρίβοντάς το στην άκρη του χαλιού σας.

Αν το χαλί χρωματιστεί, απευθυνθείτε σε ειδικό ταπητοκαθαριστήριο.

Αν το πανί δε χρωματιστεί, αρχίστε να καθαρίζετε με κατεύθυνση από την εξωτερική άκρη του λεκέ προς το κέντρο του και προς τη φορά του πέλους του χαλιού.

Κάθε προσπάθεια καθαρισμού πρέπει να τη διαδέχεται απορροφητικό πανί που θα απορροφά την υγρασία από το λεκέ.

Μη μουσκεύετε πολύ την περιοχή του λεκέ. Στο τέλος στεγνώστε επιτόπια με το πιστολάκι μαλλιών.

Περισσότερα


Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά από τα σας ρούχα; Η απομάκρυνση ενός τέτοιου λεκέ από άσπρο πουκάμισο ή παντελόνι μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να δείτε αν ο λεκές βγαίνει.

Περισσότερα


τσίχλα σε τραπέζι


Η τσίχλα έχει την εκνευριστική τάση να κολλάει στα πιο ενοχλητικά μέρη. Μερικά από αυτά είναι τα μαλλιά μας, τα ρούχα μας άλλα και σε επιφάνειες όπως πατώματα, καρέκλες, καναπέδες και τραπέζια. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος να απομακρύνουμε την απομακρύνου είναι τα παγάκια. Παρακάτω εξετάζουμε την απομάκρυνσή της από τραπέζι.

Περισσότερα


αίμα

Ατυχήματα μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε οποτεδήποτε. Έτσι βρισκόμαστε σε θέση να πρέπει να τους καθαρίσουμε. Ένας απο τους πιο δύσκολους λεκέδες είναι το αίμα, ειδικά όταν αυτοί είναι σε πολυεστερικό ύφασμα. Αν ακολουθήσετε μια απο τις παρακάτω τεχνικές τότε θα μπορέσετε να τους απομακρύνετε.

Περισσότερα


λεκάνη


O καθαρισμός του καμπινέ όσο και αν δεν τον θέλουμε είναι αναγκαίος καθώς τον χρησιμοποιούμε αρκετές φορές την ημέρα.Πολλοί άνθρωποι κάνουν τη δουλειά αυτή να φαίνεται δυσκολότερη απο ότι είναι.Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα και θα έχετε τη λεκάνη σας να γυαλίζει γρήγορα και εύκολα.

Περισσότερα